Opekané ryžové rezance so zeleninou a s tofu

18:01


Takéto rýchlovky na ázijsky spôsob mám rada. Farebné a voňavé jedlo plné zeleniny. Vynikajúce na večeru a pokiaľ vám niečo zostane tak aj na nasledujúci obed.
Toto jedlo pripravujem od oka, ale 1 tofu a jeden balík zeleniny je asi na štyri porcie. /podľa chuti a hladu/


Opekané ryžové rezance s tofu a zeleninou.


  • ryžové cestoviny /tie široké/
  • tofu neúdené
  • mrazená zelenina /ázijská/
  • sezam
  • sójová omáčka
  • trochu oleja /arašídový, sezamový,.../
  • soľ na dochutenie kto by potreboval, ale pozor, sójová omáčka je dosť slaná!

Najskôr si nakrájané tofu na plátky naložíme do sójovej omáčky. Na jedno tofu použijeme asi 5 PL. Medzitým si pripravíme cestoviny podľa návodu. Tofu vytiahneme z marinády a opečieme si ho vo woku na troške oleja. Pri opekaní ho môžeme zasypať sézamom a ak už je krásne zhnednuté z oboch strán, preložíme ho na tanier. Wok si vytrieme kuchynskou papierovou utierkou, aby sme zotreli prebytočný tuk a znovu vlejeme trochu oleja a opečieme zeleninu. Keď je opečená, vyberieme ju, wok znova utrieme od prebytočného oleja a posledný krát vlejeme olej do woku a opečieme rezance, pridáme zeleninu, pokvapkáme ešte sójovkou a hotovo!
Na tanier naložíme rezance so zeleninou a na vrch poukladáme opečené tofu.


You Might Also Like

0 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe